Ruska Duma podržala oduzimanje imovine svima koji šire ‘lažne vijesti’ o vojsci

Državna Duma odobrila je zakon u trećem i posljednjem čitanju, objavio je predsjednik Donjeg doma Vjačeslav Volodin na Telegramu.

Mjera će se primjenjivati na one koji budu proglašeni krivima za 'diskreditaciju' oružanih snaga (Reuters)

Donji dom Ruskog parlamenta u srijedu je dao konačno odobrenje novom zakonu koji bi vlastima omogućio oduzimanje imovine osobama osuđenim za namjerno širenje lažnih vijesti o vojsci.

Državna Duma odobrila je zakon u trećem i posljednjem čitanju, objavio je predsjednik Donjeg doma Vjačeslav Volodin na službenom Telegram kanalu, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Uvođenje sankcija

Mjera će se, također, primjenjivati na one koji budu proglašeni krivima za “diskreditaciju” oružanih snaga, one koji pozivaju na sankcije protiv Rusije i one koji budu proglašeni krivim za poticanje ekstremističkih aktivnosti.

Novi zakon, koji tek trebaju odobriti Gornji dom Parlamenta i predsjednik Vladimir Putin, također bi omogućio državi da zaplijeni imovinu Rusa koji su napustili zemlju i kritizirali rat u Ukrajini, a nastavljaju se oslanjati na prihode od iznajmljivanja svojih kuća ili stanova u Rusiji.

Izvor: Agencije