Fenerbahce razmišlja o istupanju iz lige nakon napada na igrače

Navijači Trabzonspora su prijetili i nasrnuli na igrače i trenera istanbulskog kluba te golmana Dominika Livakovića koji je pogođen nepoznatim predmetom, a potom i udaren šakom u glavu.

Zbog incidenta na kraju utakmice u Trabzonu uhapšeno je 12 osoba, a događaje je osudio i Gianni Infantino, predsjednik asocijacije FIFA (EPA)

Turski nogometni velikan Fenerbahce razmišlja čak i o istupanju iz domaće lige nakon što su njegovi igrači fizički napadnuti nakon nedjeljne pobjede na gostovanju kod Trabzonspora.

Mnoštvo navijača Trabzonspora upalo je na teren nakon kraja utakmice, dok su igrači istanbulskog  Fenerbahcea slavili pobjedu. Navijači su prijetili i nasrnuli na igrače i trenera istanbulskog kluba te golmana Dominika Livakovića koji je pogođen nepoznatim predmetom, a potom i udaren šakom u glavu.

Iz Fenerbahcea su objavili kako će 2. aprila održati vanredan sastanak skupštine kluba na kojem će se raspravljati o daljnjim akcijama nakon događaja u Trabzonu, a nije isključeno niti povlačenje prve ekipe iz lige, javio je Reuters.

Infantino osudio napad

Zbog incidenta na kraju utakmice u Trabzonu uhapšeno je 12 osoba, a događaje je osudio i Gianni Infantino, predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA).

„Apsolutno je neprihvatljivo nasilje kojemu nema mjesta u našem sportu, na terenu ili izvan njega. Svi igrači moraju biti sigurni kako bi se bavili ovim sportom bilo gdje u svijetu“, objavio je Infantino na društvenim mrežama.

Osim navijača koji su upali na teren, uhapšeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje. Osuđujući „neprihvatljive“ događaje, Turski nogometni savez najavio je da će „odgovornima za te incidente biti izrečene kaznene sankcije“.

Izvor: Agencije