Al-Qassam uništava izraelska vozila i eliminiše snajperistu

Okupacijska vojska u utorak je najavila početak vojne operacije u naselju Al-Zaytoun, koja će trajati nekoliko sedmica.

Snimci prikazuju gađanje izraelskih vojnih vozila protutenkovskim projektilima kao i ubistvo snajperom snajperiste okupacijske vojske (Al Jazeera)

Al Jazeera je objavila ekskluzivne snimke žestokih borbi između Brigada Al-Qassam, vojnog krila Hamasa i izraelske okupacijske vojske u naselju Al-Zaytoun, u istočnom dijelu grada Gaze.

Snimci prikazuju gađanje izraelskih vojnih vozila protutenkovskim projektilima kao i ubistvo snajperom snajperiste okupacijske vojske.

Vojne operacije u naselju Al-Zaytoun

Snimci prikazuju i “uništavanje neprijateljskih snaga koje su prodrle u kvart Zaytoun, nakon što su se sukobile s Brigadama mudžahedina”, navodi se u videosnimku Al-Qassama, koji je prikazao i operaciju evakuacije helikopterom mrtvih i ranjenih iz redova okupacijske vojske.

Okupacijska vojska u utorak je najavila početak vojne operacije u naselju Al-Zaytoun, koja će trajati nekoliko sedmica, a kojoj će cilj biti “neprijateljska infrastruktura pokreta Hamas koja još nije uništena”, javlja Radio Izraelske vojske.

Od početka izraelskog kopnenog napada na Gazu krajem oktobra prošle godine Brigade Al-Qassam, na različitim bojištima, dokumentuju svoje operacije protiv snaga i vozila okupacijske vojske, koristeći u borbama protupješadijske rakete, oklope i utvrđenja, uprkos jakim zasjedama i preciznom snajperskom djelovanju.

Izvor: Al Jazeera