Prijeti li šahu smrt od remija

U pretposljednjem, 8. kolu druge etape ovogodišnjeg Grand Chess Toura, koje se igralo u Bukureštu, četvrti put su gotovo sve partije završene podjelom boda.

Od 40 partija na turniru u Bukureštu odlučeno ih je samo šest, što iznosi preskromnih 15 posto, iako se ne može prigovoriti borbenosti učesnika (Sean Gallup / Getty Images)

Događaji na klasičnom turniru u glavnom gradu Rumunije ponovno su aktualizirali vječno pitanje: „Prijeti li šahu smrt od remija“.

U pretposljednjem, 8. kolu druge etape ovogodišnjeg Grand Chess Toura, koje se igralo u Bukureštu, četvrti put su gotovo sve partije završene podjelom boda, prenosi Hina.

Od 40 partija odlučeno ih je samo šest, što iznosi preskromnih 15 posto, iako se ne može prigovoriti borbenosti učesnika.

Remi na ploči punoj figura

Maxime Vachier-Lagrave i Wesley So borili su se sve do pješačke završnice, a maratonska borba viđena je i u partiji Abdusattorov – Deac.

Fabiano Caruana morao se zadovoljiti ponavljanjem poteza u završnici partije s Rameshbabuom Praggnanandhaaom, a ni Alireza Firouzja nije protiv Iana Nepomniaščija uspio postići više od potpuno jednake završnice raznobojnih lovaca.

Jedino su Dommaraju Gukesh i Anish Giri remizirali na ploči punoj figura u kojoj je nastala dinamička ravnoteža.

Izvor: Agencije