Lionel Messi najavio kraj karijere

Argentinac kaže da će Inter Miami, klub čiji dres trenutno nosi, vrlo vjerovatno biti posljednji u njegovoj karijeri.

Messi je za Argentinu u karijeri odigrao 181 utakmicu te je postigao 106 pogodaka, (Daniel Bartel-USA TODAY Sports/Reuters)

Argentinski nogometaš Lionel Messi najavio je kako će vrlo vjerovatno Inter Miami, klub čiji dres trenutno nosi, biti posljednji u njegovoj velikoj karijeri.

Izjavio je to Messi argentinskim novinarima koji su posjetili reprezentaciju aktualnog svjetskog prvaka koja se trenutno priprema za Copa Americu.

„Čitav život igram nogomet i teško mi je napustiti ga. Nisam spreman za to. Čak me pomalo strah što će doći taj dan kada ću morati otići. Da, ako me danas pitate gdje ću završiti karijeru gotovo sigurno je to Inter Miami“, rekao je 36-godišnji Messi koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu, koji je prije dvije godine organizirao Katar, vodio Argentinu do naslova svjetskog prvaka.

Ugovor do kraja 2025. godine

Veliki dio fantastične karijere Messi je proveo u Barceloni te je za prvu tamošnju ekipu igrao od 2003. do 2021. godine. Potom je prešao u PSG, a prošle godine u MLS ligu, u Inter Miami.

Trenutno je njegov tim vodeći na tabeli Istočne konferencije, a u aktuelnoj sezoni Messi je jedan od najboljih igrača cijele lige sa 12 pogodaka i 12 asistencija.

Messi ima ugovor sa klubom sa Floride do kraja 2025. godine, piše Hina.

Za Argentinu je u karijeri odigrao 181 utakmicu te postigao 106 pogodaka, najviše u historiji te reprezentacije.

Izvor: Agencije