Nogometni klubovi se pobunili: Švedske lige neće imati VAR

VAR je bio u fokusu kontroverzi u ligama u kojima je uveden, s pritužbama vezanim za njegove opsežne analize i prolongiranje vremena koje često traje po nekoliko minuta.

Ukupno 18 švedskih klubova je reklo da ne žele uvesti VAR (Robert Cianflone / Getty Images)

Švedske elitne lige neće uvesti videoanalizu (VAR) nakon što su nogometni klubovi izrazili svoje protivljenje toj tehnologiji, potvrdio je Fredrik Reinfeldt, predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF).

VAR je bio u fokusu kontroverzi u ligama u kojima je uveden, s pritužbama vezanim za njegove opsežne analize i prolongiranje vremena koje često traje po nekoliko minuta, javio je Reuters.

Švedska profesionalna nogometna liga, koja predstavlja klubove u prve dvije divizije švedskog nogometa, u ljeto prošle godine je potvrdila da se većina klubova u zemlji „aktivno protivi“ uvođenju VAR-a.

Prvo rekao da je VAR budućnost, pa odustao

„Ako sam dobro prebrojao, imamo 18 elitnih klubova i dva okruga koji su rekli da ne žele uvesti VAR“, rekao je Reinfeldt za novine Aftonbladet.

„Mi to poštujemo. Zato nismo iznijeli nikakav prijedlog o VAR-u na prethodnom sastanku Predstavničkog odbora i ne predviđam to ni u budućnosti. Zalažem se za poštivanje demokratskih pravila igre“.

Reinfeldta, koji je prošle godine rekao da je VAR „budućnost“, kritizirali su navijači zbog njegovog stava o tom pitanju, prenijela je Hina.

Izvor: Agencije