Produžen poziv za projekte – AJD Industry Days

Novi rok za prijave projekata je 15. juni 2024. (Al Jazeera)

Produžen je poziv za projekte AJD Industry Days. Novi rok za prijave projekata je 15. juni 2024.

Ako mislite da imate jedinstvenu ideju i dokumentarni projekt, ali vam je potrebna dodatna finansijska podrška – ovo je prilika za vas.

Prijavite svoje projekte do 15. juna i učestvujte u trećem izdanju Al Jazeera Documentary (AJD) Industry Days koji će biti održan od 14. do 16. septembra 2024. u Sarajevu.

Poziv se odnosi isključivo na autore dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, s Kavkaza, Bliskog Istoka i iz Sjeverne Afrike (MENA-e) te dokumentarne filmove koji se bave temama iz navedenih područja.

AJD Industry Days vas poziva da svoje projekte prijavite putem ovog obrasca.

Prijave su besplatne.

AJD Industry Days objavljuje poziv za sljedeće projekte:

MAIN PITCH – prihvata projekte u svim fazama razvoja nezavisnih filmaša i produkcijskih kuća, ROUGH CUT– projekti u fazi postprodukcije s namjerom emitovanja na Al Jazeeri ili drugim međunarodnim emiterima i platformama, BALKAN STARS– projekti u fazi razvoja pogodni za regionalnu i međunarodnu koprodukciju s Al Jazeerom Balkans / Al Jazeera Documentary Channelom ili drugim emiterima.

Više informacija o propozicijama prijava pronađite na industry.ajbdoc.ba

Ukupan nagradni fond u 2023. godini, koji su osigurali Al Jazeera Documentary Channel, Al Jazeera Balkans i partneri projekta, iznosio je više od 100.000 USD. Iznos planiran za 2024. trebao bi biti isti, ako ne i veći u odnosu na prethodnu godinu.

AJD Industry Days se dešava istovremeno s Festivalom dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), koji je prepoznat kao jedinstvena platforma za TV-dokumentarce u regiji i svijetu. AJB DOC Film Festival bit će održan od 13. do 17. septembra 2024. godine.

Izvor: Al Jazeera