Četvrti dan potrage: Specijalni timovi traže nestalu djevojčicu iz Bora

Nakon što je bagerima raščišćen teren oko kuće, detaljnu pretragu vršili su dva specijalizirana tima za spašavanje, 18 vatrogasaca i spasilački pas, saopćio je MUP Srbije.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko Polje kod Bora, ušla je u četvrti dan (Rade Prelić / Tanjug)

U Srbiji je četvrti dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je nestala u okolici Bora, na istoku zemlje.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što je bagerima raščišćen teren oko kuće, detaljnu pretragu vršili su dva specijalizirana tima za spašavanje, 18 vatrogasaca i spasilački pas.

Specijalistički timovi za spašavanje iz ruševina pri Sektoru MUP-a za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, od ranih jutarnjih sati su detaljno pretražili tunel, podzemne kanale i šahtove ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila, objavio je MUP Srbije na svojoj Instagram stranici.

Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena u Banjskom Polju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka djeteta, prenosi Tanjug.

Od momenta prijave nestanka, 26. marta, u potrazi za nestalom djevojčicom učestvovalo je više stotina pripadnika MUP-a koji su detaljno i sveobuhvatno pregledali šire i uže područje ovog mjesta, površine oko 10 kvadratnih kilometara.

Djevojčica Danka Ilić nestala je u utorak u naselju Banjsko Polje, zbog čega je prvi put u Srbiji aktiviran međunarodni alarm “Amber Alert”.

Izvor: Al Jazeera i agencije