Digitalno naručivanje iz fantomskih restorana

Čak 63 posto građana Evropske unije kaže da je prošle godine po prvi put naručilo hranu i namirnice preko interneta te da sada preferiraju takvu kupovinu u odnosu na klasičan šoping.

Online naručivanje hrane danas nije ništa novo (EPA)
Online naručivanje hrane danas nije ništa novo (EPA)

Sveprisutni smartfoni i internet, velika konkurencija – kako na globalnom, tako i na regionalnim tržištima – kao i globalna pandemija su promenili način na koji kupujemo i naručujemo hranu.

Iako se često misli da su visoko tehnološke industrije – IT, automobilska, avio i vojna – najveće i najsloženije, u stvarnom svetu sve one zajedno su mali deo industrije hrane. Proizvodnja, transport i usluge vezane za hranu i namirnice godišnje u svetu “obrću” između 800 milijardi i 1.300 milijardi dolara. U ovo nisu uračunati poljoprivreda, ribarenje i prerada hrane, koji obrnu još toliko novca.

Prema procjenama Ujedinjenih nacija Svetskog programa za hranu (WFP), jedan od svaka četiri čoveka u svetu radi u poljoprivredi ili proizvodnji hrane. Čak 83 odsto hrane koja se potroši u svetu je uzgajana (nije potekla iz ribarenja, lova ili samorastuća).

Do pre samo jednog veka većina proizvodnje hrane je bila veoma fizički zahtevna i naporna. Pronalskom traktora i mašina za obradu zemlje, smatra se da je efikasnost proizvodnje hrane i namirnica porasla čak 4.000 puta za manje od 50 godina. Masovna proizvodnja veštačkih đubriva nakon Drugog svetskog rata te uzgoj boljih rasi stoke i setva kultura koje daju veći prinos dodatno je unapredila ovu proizvodnju za još 18 odsto.

Ukusna hrana sa interneta

Dostava hrane na kućnu adresu nije ništa novo – u SAD su još krajem 50-ih godina prošlog veka picerije “Bertuci” i “Shakey” imale opciju naručivanja telefonom i isporuke na kućnu adresu. Sredinom šezdesetih su se pojavili veliki lanci restorana, kao što su “Pizza Hut” i “Litlle Caesar’s”, kao i “McDonald’s” i “Burger King” u svom današnjem formatu, i svi oni su imali opciju naručivanja hrane. Tokom 70-ih i 80-ih popularan posao za studente je bio “pizza boy” – raznosač pica.

Sa razvojem interneta i velikim brojem računara, početkom 90-ih, veliki lanci hrane, kao i lanci supermarketa, videli su veliku šansu za dodatnu reklamu svojih proizvoda. Brza hrana (fast food), kao što su hamburgeri, pice, hot dog, pa čak i italijanska i kineska kuhinja, bili su odlične za naručivanje preko interneta – na kraju krajeva, nije potrebno mnogo objašnjenja šta sadrži prosečan burger ili pica.

Prva pica je naručena preko interneta 1994. godine u “Pizza Hut” restoranu. Jedan od prvih web sajtova za naručivanje hrane, nazvan “Waiter”, pojavio se 1995. godine u Kaliforniji. Dvadesetak godina kasnije (2015) naručivanje hrane preko interneta je postalo dominantna kategorija – čak dve trećine naručene hrane u zapadnim zemljama je bilo putem interneta.

Pravi hamburger iz fantomskog restorana

Onlajn naručivanje hrane danas nije ništa novo – gotovo svaki lanac restorana, prodavnica, pa čak i lokalni restorani, barovi i picerije imaju svoj web sajt, aplikaciju ili barem nalog na društvenim mrežama gde se hrana može poručiti. Dostava je, po pravilu, besplatna. Ali, kako istaći svoju ponudu u “moru” sličnih ponuda? Koristeći javne ličnosti i muzičke zvezde, naravno.

Poslednjih par godina u SAD-u, kao i u Japanu, Južnoj Koreji i Velikoj Britaniji, pojavio se trend “fantomskih restorana” (phantom foodcart). Mnoge marketing agencije, muzičke i filmske kuće angažuju glumce, muzičke zvezde, sportiste, pa čak i youtubere i profesionalne gejmere da pokrenu liniju svojih prehrambenih proizvoda: Poznata hip-hop zvezda Tyga ima svoje hamburgere, kao i YouTube zvezda Mr Beast, dok pevačica Maraja Keri ima liniju kolačića. Ono što je im je zajedničko je – da sva ova hrana, zapravo, dolazi iz istog restorana.

Postoje profesionalne ketering (catering, proizvodnja obroka na veliko) kompanije, od kojih su neke prave male fabrike, sa velikim brojem obučenih kuvara i osoblja i koji su u stanju da proizvedu na hiljade raznih obroka dnevno, upakuju ih u pakovanja sa imenom zvezda i prodaju ih onlajn. Kupac dobija hamburger koji je naručio na Internetu ili putem aplikacije, ne znajući da taj brend brze hrane zapravo ni nema svoju pravu lokaciju.

Ovakvi fantomski ili virtuelni restorani su postali toliko popularni da čak i manje poznati glumci i umetnici imaju svoje linije brze ili zdrave organske hrane, dok sportisti i gejmeri imaju svoje linije energetskih napitaka ili sokova.

Pandemija pospješila online prodaju

Predrag Tasić, profesionalni kuvar i bloger, kaže da ovaj trend polako dolazi i kod nas.

“U našem restoranu više od pola pica koje napravimo idu za porudžbine koje su gotovo sve preko interneta – retko da neko naručuje telefonom. Imamo Instagram nalog, Viber profil – tu ljudi najviše naručuju. Imamo i Facebook stranicu, ali to je više za promociju. Sa druge strane, dosta hrane spremamo i za ketering, naročito vikendom – za proslave kod kuće, budući da su na snazi mere protiv pandemije”, kaže Tasić.

Vesna Marinković Stanković, umetnica i edukator, kaže da joj naručivanje hrane preko interneta dosta pomaže.

“Koristim onlajn naručivanje hrane i jako sam zadovoljna kvalitetom i dostavom. Ranije baš i nije bila tako dobra ponuda, a verovatno ni tolika potražnja. Sada se i proizvođači hrane i restorani utrkuju da što pre dođu do kupaca. Evo, skoro je sinu bio rođendan, a on inače živi u Beogradu, pa sam ga iznenadila tortom koja je naručena preko interneta – prezadovoljna sam kako je izgledala, a on je bio oduševljen. Ovakav vid trgovine je sjajan, pogotovu u ovakvim vremenima, kada je pandemija ograničila mogućnost okupljanja u ugostiteljskim objektima”, kaže Marinković Stanković.

Klikom do kvalitetnih namirnica

Onlajn naručivanje hrane nije rezervisano samo za restorane. Globalna pandemija je gotovo u potpunosti promenila navike Evropljana kada je kupovina namirnica u pitanju. Čak 63 odsto građana Evropske unije kaže da je prošle godine po prvi put naručilo hranu i namirnice preko interneta te da sada preferiraju takvu kupovinu u odnosu na klasičan šoping.

Njih 52 odsto smatra da su im razni onlajn popusti, akcije i kuponi veoma bitni kada je ušteda u pitanju. Čak trećina korisnika interneta u Evropi je naručila neki prehrambemi proizvod onlajn, a ovaj broj će sigurno rasti, budući da su mere protiv pandemije na snazi u svim evropskim zemljama

U SAD-u su veliki trgovinski lanci, poput Walmart, Target i Giant Food, značajan deo svojih aktivnosti prebacili u onlajn prostor. Amazon, koji je lider u onlajn prodaji, zabeležio je rast prodaje namirnica za više od 300 odsto. Njegov osnivač i CEO Džef Bezos je za manje od godinu dana uvećao svoje bogatstvo za neverovatne 72 milijarde dolara.

Izvor: Al Jazeera

Povezane

Posljednji hakerski napad na novinare Al Jazeere je samo podsjetnik na dugotrajnu ugroženost ove profesije.

04 Jan 2021

Godina u koju smo ušli bit će ispunjena događajima u Zemljinoj orbiti, a mnogi će trasiraće razvoj i planove za misije istraživanje svemira.

11 Jan 2021
Više iz rubrike TEME
POPULARNO