Izrael zabranjuje objavljivanje informacija o šteti na Željeznoj kupoli

Hezbollah je objavio snimke napada navođenim projektilom na platformu Željezne kupole koja je uništena.

Fotografija 'Željezne kupole' snimljena blizu Ashkelona, ​​u južnom Izraelu, 17. aprila 2024. (REUTERS/Hannah McKay)

Izraelska vojska zabranila je medijima da objavljuju informacije o šteti nanesenoj Željeznoj kupoli koja se u srijedu našla na meti napada libanskog Hezbollaha.

Internetska stranica Hadashot Hamot objavila je da je u srijedu oštećena baterija Željezne kupole.

Hezbollah je ranije u srijedu saopćio da je napao devet izraelskih ciljeva, potvrdivši da je navođenim projektilom uništio platformu Željezne kupole u kasarni Ramot Naftali.

U saopćenju se navodi da je dronovima napadnut vojni komandni centar južno od doseljeničkog naselja Al-Kush, što je dovelo do pogibija i ranjavanja. Također su objavljeni i snimci napada na vojno vozilo i njegovu posadu na sjeveru.

Hezbollah je objavio snimke napada navođenim projektilom, koji su izveli borci ove grupe na platformu Željezne kupole u kasarni Ramot Naftali, koja pripada izraelskoj vojsci, na sjeveru Izraela, što je dovelo do njenog uništenja.

Hezbollah je, također, saopćio da je izveo napade dronom na izraelske vojnike na lokaciji Al-Baghdadi te kako je napao grupe vojnika u Horsh Baramu i na lokacijama Birkat Risha i Al-Malikiyah te bombardirao lokacije Al-Samaqa i Zibdin.

Izvor: Al Jazeera