Video: Izraelski vojnici napali dječaka u Hebronu, tjerali ga da svuče odjeću

Al Jazeerin dopisnik javlja da je okupator pozvao vlasnika trgovine koji je bio svjedok napada na dijete i oduzeo od njega originalni snimak kamere.

Okupatorski vojnici natjerali su dijete da skine sa sebe odjeću, da bi je zatim pocijepali (Al Jazeera)

Videosnimak kojeg je snimila nadzorna kamera u trgovini u naselju Jaber u centru Hebrona na Zapadnoj obali pokazuje kako su, prije otprilike dvije sedmice, izraelski okupacioni vojnici napali dijete, natjeravši ga da skine sa sebe odjeću, da bi je ovaj pocijepao.

Na snimku se vidi kako vojnik primorava dijete da sa sebe skine odjeću, prijetivši mu da mora šutjeti, a zatim ga udara po obrazu.

Nakon toga je, usred ekstremnog teroriziranja djeteta, počeo cijepati njegovu odjeću, prije nego je predao drugom vojniku da je u potpunosti pocijepa usred ogromnog straha djeteta, njegovog mlađeg brata i njihove majke.

Kako javlja dopisnica Al Jazeere Nida Ibrahim, izraelski vojnici su pozvali vlasnika trgovine koji je bio svjedok napada na dijete i oduzeo od njega originalni snimak kamere.

“Zbog ovog incidenta možete, donekle, dobiti predstavu o tome zašto nam je tako važno prenijeti što više priča s okupirane Zapadne obale. Veliki broj njih ostane neispričan baš zato što se ljudi plaše da, naprimjer, objave snimke slične ovom, strahujući od odmazde izraelskih okupacijskih snaga”, rekla je Ibrahim.

Izvor: Al Jazeera