Trump: Biden bi nas mogao uvući u treći svjetski rat

Biden je nesposoban i najgori predsjednik u historiji SAD-a, rekao je kandidat za predsjedničku nominaciju republikanaca.

SAD neće preživjeti ako Biden ponovno postane predsjednik, rekao je Trump (Reuters)

Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Trump izjavio je da SAD neće preživjeti ako Joe Biden ponovno postane predsjednik, dodavši da bi Biden do novembra ”mogao uvesti zemlju u treći svjetski rat”.

“Naša zemlja je u haosu. Naše granice su otvorene i nesigurne. Devet mjeseci je dug period. Postoje dobre šanse da u tom periodu dođe do trećeg svjetskog rata jer imamo nekoga ko ne radi svoj posao kako treba”, rekao je Trump u intervjuu za Fox News.

Dodao je da je Biden “nesposoban i najgori predsjednik u historiji SAD-a”.

“To svi znaju”, istakao je bivši američki predsjednik, prenio je Tanjug.

Komentirajući to što je Biden nedavno dobio podršku Sindikata radnika u autoindustriji (UAW), Trump je poručio da, kako je rekao, više neće biti radnika u autoindustriji SAD-a, već će “sve to otići u Kinu i druge zemlje”.

‘Vještačka inteligencija je problem’

Istakao je da bi, ako ponovno postane predsjednik, uveo carine na robu koja se uvozi iz Kine, dodavši da bi one mogle iznositi i više od 60 procenata.

“Moramo to uraditi”, rekao je Trump.

Bivši američki predsjednik upozorio je i na razvoj vještačke inteligencije, rekavši da je to “zastrašujuće”.

“Prije nekoliko dana sam vidio da su napravili lažan snimak na kojem govorim o nekom proizvodu. Ne možete ni da primijetite razliku. Mora se nešto učiniti u vezi s tim, i to brzo”, poručio je Trump.

Upozorio je da bi tehnologija vještačke inteligencije mogla biti zloupotrijebljena na razne načine, uključujući ratove, dodavši da je napredak u razvoju te tehnologije “ogroman problem”.

Izvor: Agencije