SAD: Uhapšen napadač na pet žena u centru Atlante

Policija je uhapsila muškarca osumnjičenog da je ubio jednu ženu i ranio njih još četiri u pucnjavi koja se odvila u centru Atlante.

Osumnjičeni napadač, kojega je policija identificirala kao 24-godišnjeg Deiona Pattersona, bivši je pripadnik obalne straže SAD-a (Reuters)

Policija je uhapsila muškarca osumnjičenog da je ubio jednu ženu i ranio njih još četiri u pucnjavi koja se u srijedu odvila u centru Atlante, saopćile su vlasti dodavši da je napadač ukrao vozilo kako bi pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičeni napadač, kojega je policija identificirala kao 24-godišnjeg Deiona Pattersona, bivši je pripadnik obalne straže SAD-a, prenosi Hina.

Policija u Atlanti ranije ga je opisala kao “naoružanog i opasnog”.

Patterson je priveden predgrađu okruga Cobb sjeverno od grada, samo nekoliko sati nakon što je u 12:30 sati po lokalnom vremenu otvorio paljbu u zdravstvenom centru.

Svih pet žrtava napada su žene.

Meta napada

Šef policije u Atlanti Darin Schierbaum rekao je na konferenciji za medije da je još uvijek prerano da bi istraga dokučila jesu li žene bile namjerno ciljane, ili su bile pacijentice ili zaposlenice zdravstvenog centra Northside Medical, gdje se dogodila pucnjava.

Napadač je u Northside Medical došao sa svojom majkom, ali ona nije povrijeđena, potvrdio je šef policije dodavši da napadačeva majka sarađuje s istražiteljima.

Malo je pojedinosti poznato javnosti o napadaču. Obalna straža SAD-a istaknula je da se Patterson pridružio službi u julu 2018, iz koje je udaljen u januaru.

Nisu izvijestili o razlozima udaljenja.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada