Papa: Ne zaboravite i druge ratove

Postoje ratovi koji se čine važnijima jer stvaraju više buke, rekao je papa Franjo, dodajući da je cijeli svijet u ratu i samouništenju.

Papa Franjo je spomenuo sukobe u Mjanmaru i protjerivanje Rohinja, rat u Siriji i Jemenu te one u Južnoj Americi, gdje je rođen (Reuters)

Papa Franjo pozvao je svijet da ne zaboravi druge ratove koji bjesne diljem svijeta, u vrijeme kada će se obilježiti godina dana od ruske invazije na Ukrajinu.

Papa se na povratku s putovanja po Južnom Sudanu i Kongu osvrnuo na Siriju i Jemen, u kojima već više od desetljeća bjesne ratovi.

Papa Franjo spomenuo je i sukobe u Mjanmaru i protjerivanje Rohinja te sukob u Južnoj Americi, gdje je rođen.

Neki ratovi stvaraju više buke

“Postoje ratovi koji se čine važnijima jer stvaraju više buke”, rekao je Franjo. “Ali cijeli svijet je u ratu i samouništenju”.

Dana 24. februara obilježava se godišnjica ruskog napada na Ukrajinu, a kako podsjeća agencija dpa, papa Franjo od početka moli za mir u toj zemlji i u gotovo svim svojim govorima spominje ljude koji pate, prenosi Hina.

Putovanje u Kijev ostaje nemoguće, rekao je Papa, dodajući da bi želio otići u ukrajinsku prijestolnicu ali i u Moskvu, u nadi da će doći do prekida vatre. No tamo, kaže, nije dobrodošao.

Izvor: Agencije