Al Jazeera nedvosmisleno osuđuje izraelski masakr nad porodicom kolege Moamena Al Sharafija

Al Jazeera ponovno potvrđuje da će poduzeti sve zakonske korake kako bi svi odgovorni za ovaj zločin odgovarali.

Al Jazeera poziva međunarodnu zajednicu i organizacije za slobodu medija da rade na tome da se ovi masakri odmah zaustave (Al Jazeera)

Medijska mreža Al Jazeera (Al Jazeera Media Network) osuđuje bombardiranje izraelskih okupacijskih snaga koje je rezultiralo smrću 22 člana porodice Moamena Al Sharafija, dopisnika Al Jazeera News Channela iz Gaze.

Stravičan događaj dogodio se danas u kampu Jabalia, gdje je Moamenova porodica potražila utočište, što je dovelo do ubistva njegovog oca, majke, troje braće i sestara i njegove djece.

Al Jazeera Media Network izražava svoje iskreno saučešće i duboko saučešće našem kolegi Moamenu, njegovoj porodici i kolegama.

Mreža također zahtijeva da se izraelska vojska smatra odgovornom za svakodnevne zločine počinjene protiv novinara i nedužnih civila u Pojasu Gaze.

Al Jazeera ponovno potvrđuje da će poduzeti sve zakonske korake kako bi svi odgovorni za ovaj zločin odgovarali.

Al Jazeera poziva međunarodnu zajednicu i organizacije za slobodu medija da rade na tome da se ovi masakri odmah zaustave i osiguraju brzu pravdu za porodice mučenika i nevine žrtve.

Ubistvo 21 člana porodice

Zaposlenik Al Jazeere izgubio je 21 člana svoje porodice u izraelskom zračnom napadu na kuću u kojoj su se sklonili u Pojasu Gaze.

Članovi porodice Momina Al Sharafija, dopisnika Al Jazeere Arabic, ubijeni su u srijedu rano ujutro u izbjegličkom kampu Jabalia na sjeveru Gaze.

Al Sharafijevi roditelji Mahmud i Amina, njegova braća i sestre i njihovi supružnici, kao i nećaci i nećakinje bili su među ubijenima.

Al Sharafi je rekao za Al Jazeeru da je eksplozivno bure pogodilo kuću, uzrokujući duboki krater u zemlji.

“Niko od posada civilne zaštite nije uspio doći do njihovih tijela”, rekao je.

“Spriječeni smo da se oprostimo od naših voljenih i uskraćeni smo da ih dolično pokopamo.”

Izvor: Al Jazeera

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada