Al-Qassam objavio novi snimak ubijanja i zarobljavanja izraelskih vojnika

U ovoj operaciji su korišteni avioni kamikaze, čamci i padobranci, a hiljade raketa je ispaljeno na izraelske gradove i doseljenička naselja.

Hamasovo naoružano krilo Brigada Izz el-Deen al-Qassam s paraglajderima na nepoznatoj lokaciji (Telegram/Reuters)

Hamasove Brigade Al-Qassam nastavile su objavljivati još video snimaka prvih trenutaka operacije “Potop Al-Aksa”, koju su pokrenule u subotu ujutro.

Al-Qassam je objavio novi video snimak koji prikazuje kako deseci boraca upadaju na vojnu lokaciju Nahal Oz, istočno od grada Gaze. Saopćili su da je jedan broj vojnika izraelske okupatorske vojske ubijen, a da je više njih zarobljeno, što se odvijalo u prvim trenucima nezapamćene operacije.

Snimka prikazuje ispaljivanje raketa i minobacačkih granata na vojnu lokaciju, bombardiranje kontrolnog tornja iz drona, dok uporedo s tim padobranci vrše upad na izraelsku lokaciju.

Zatim su se deseci boraca Al-Qassama sukobili s izraelskim vojnicima, nakon što su bacili ručne bombe. Potom je uslijedio potpuni upad na lokaciju, gdje su likvidirali jedan broj boraca i podigli zastavu Al-Qassama pored tijela izraelskih vojnika.

Na kraju videa, izraelski vojnici se pojavljuju sa lisicama na rukama, a zatim ih pripadnici Al-Qassama odvoze vojnim i civilnim vozilima na povratku u Pojas Gaze.

Brigade Al-Qassam od subote objavljuju video snimke koji dokumentiraju operaciju “Potop Al-Aksa”. U ovoj operaciji su korišteni avioni kamikaze, čamci i padobranci, a hiljade raketa je ispaljeno na izraelske gradove i doseljenička naselja.

Izraelska radiodifuzna korporacija u srijedu je objavila da je broj poginulih Izraelaca porastao na 1.200, a ozlijeđenih na 2.900, što ukazuje da će taj broj vjerovatno rasti kako se bitke s palestinskim otporom nastavljaju, s obzirom na to da se tijela stradalih još uvijek pronalaze u doseljeničkim naseljima oko Pojasa Gaze.

Izvor: Al Jazeera