Napad dronovima na američku bazu u Siriji

Nema žrtava i nije pričinjena materijalna šteta, tvrdi američka vojska.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad

Kompleks američkih trupa i sirijskih opozicionih boraca koje podržava SAD na istoku Sirije napadnut je danas dronovima, saopštila je američka vojska i dodala da nema žrtava i da nije pričinjena materijalna šteta.

Američka vojska je navela da se napad dogodio u blizini baze Al-Tanf blizu mjesta u pograničnom području između Sirije, Jordana i Iraka.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenio je AP.

Američke i koalicione trupe nalaze se u Al-Tanfu da bi obučile sirijske snage kako da sprovode patroliranje u cilju suzbijanja djelovanja boraca Islamske države Iraka i Levanta (ISIL).

Pravo na samoodbranu

Baza se nalazi na putu koji služi kao vitalna veza za snage koje podržava Iran, a proteže se od Teherana pa sve do Libana, prenosi Tanjug.

U saopštenju vojske se navodi da su koalicione trupe u koordinaciji sa opozicionim borcima poznatim kao Maghaweir al-Thowra odgovorile na napad višestrukih bespilotnih sistema u blizini baze Al-Tanf.

General major John Brennan, komandant Kombinovanih združenih operativnih snaga, rekao je da koaliciono osoblje zadržava pravo na samoodbranu i da će preduzeti odgovarajuće mjere da zaštiti svoje snage.

Izvor: Agencije