Kuleba pozvao na ignoriranje apokaliptičkih predviđanja

Ukrajina ima snažnu vojsku, međunarodnu podršku bez presedana i vjeru Ukrajinaca u svoju zemlju, kaže ukrajinski ministar vanjskih poslova.

Dmitro Kuleba: Ukrajina ima međunarodnu podršku bez presedana (EPA)

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba pozvao je u nedjelju ljude da ignoriraju ”apokaliptička predviđanja” o neposrednoj ruskoj invaziji, rekavši da je njegova zemlja jaka i da ima međunarodnu podršku bez presedana.

“Danas Ukrajina ima snažnu vojsku, međunarodnu podršku bez presedana i vjeru Ukrajinaca u svoju zemlju”, naveo je on na Twitteru.

“Neprijatelj se treba plašiti nas, a ne mi njega”, istako je Kuleba, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Strah od eventualne ruske invazije

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je prije sedam dana da “Ukrajina nije Titanic koji tone” i optužio Washington i medije da izazivaju paniku koja opterećuje ekonomiju.

Zapadni mediji i zvaničnici navode da je Rusija rasporedila više od 100.000 vojnika u blizini granice s Ukrajinom i da to, kako tvrde, izaziva strah da bi mogla izvršiti invaziju na tu zemlju.

Moskva je saopćila da ne planira invaziju, ali da bi mogla preduzeti nepreciziranu vojnu akciju ako njeni sigurnosni zahtjevi ne budu ispunjeni.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada