Broj žrtava tropske oluje na Filipinima porastao na 72

Tropska oluja, koja ima maksimalne vjetrove od 160 km/h, stigla je do istočne pokrajine Catanduanes rano u subotu.

Timovi za potragu i spašavanje izvukli su tijela iz vode i gustog mulja nakon što je Nalgae izazvala poplave i klizišta (EPA)

U tropskoj oluji Nalgae, koja je izazvala poplave i klizišta u južnim provincijama Filipina, poginule su najmanje 72 osobe, objavila je u subotu državna agencija za katastrofe.

Najviše je pogođena pokrajina Maguindanao sa 67 mrtvih, dok su dvije osobe poginule u Sultan Kudaratu, još dvije u Južnom Cotabatu, a jedna je žrtva zabilježena u regiji Visayas u centralnim Filipinima, rekao je glasnogovornik agencije Bernardo Rafaelito Alejandro za radio stanicu DZMM.

U oluji su 33 osobe ozlijeđene, a 14 se smatra nestalima, kazao je.

Tropska oluja, koja ima maksimalne vjetrove od 160 km/h, stigla je do istočne pokrajine Catanduanes rano u subotu.

Donijet će velike oborine u glavnom gradu i obližnjim pokrajinama u subotu, dok bude prolazila preko glavnog filipinskog otoka Luzona i kretala se prema Južnom kineskom moru, objavila je državna meteorološka agencija u svom najnovijem biltenu.

Mnoge osobe se još uvijek smatraju nestalima (EPA)

U petak su timovi za potragu i spašavanje izvukli tijela iz vode i gustog mulja nakon što je Nalgae izazvala poplave i klizišta.

“Sada okupljamo sve spasilačke timove i obavit ćemo brifing prije raspoređivanja”, rekao je Nasrullah Imam, dužnosnik agencije za katastrofe u pokrajini Maguindanao. “Više ne pada kiša pa će ovo pomoći našoj potrazi i operacijama.”

U prosjeku 20 tropskih oluja godišnje pogodi Filipine.

 

Izvor: Agencije