Video: Više od 1.400 letova otkazano u SAD-u zbog oluje

Sjeveroistok SAD-a zahvatila je zimska oluja, zbog koje je nekoliko država proglasilo vanredno stanje.

Više od 1.400 letova otkazano je u nedjelju nakon što je dan ranije sjeveroistok Sjedinjenih Američkih Država zahvatila zimska oluja, zbog koje je nekoliko država proglasilo vanredno stanje.

Prema podacima web stranice za praćenje letova FlightAware.com, ukupan broj otkazanih letova unutar, u ili van SAD-a iznosio je gotovo 1.450 u nedjelju poslije podne.

Odgođena su još 1.774 leta vezana za SAD, pokazali su podaci, prenosi HIna.

Aerodrom LaGuardia i John F. Kennedy u New Yorku te aerodrom Boston Logan bili su među najteže pogođenim kašnjenjima i otkazivanjima.

U Massachusettsu je gotovo 31.000 od 2,6 miliona kornisnika bilo bez struje početkom nedjelje, prema web stranici PowerOutage.us.

Komunalno poduzeće Eversource Energy saopćilo je da će većina njihovih korisnika koji su još bez struje biti priključeni do kraja dana u ponedjeljak.

Vrijeme je uzrokovalo i tri smrtna slučaja samo u New Yorku, na Long Islandu.

Jedna je starija žena u subotu pronađena na parkiralištu hotela u Uniondaleu u New Yorku s otvorenim prozorom automobila.

Vlasti su izvijestile o smrti dvojice muškaraca, u dobi od 53 i 75 godina, koji su se u subotu srušili dok su čistili snijeg.

Izvor: Agencije