EURO: Eriksenu će biti pod kožu ugrađen srčani defibrilator

“Taj uređaj je potreban nakon srčang udara uzrokovanog perturbacijama srčanog ritma”, rekao je ljekar danske reprezentacije Morten Boesen.

Danski nogometaš Christian Eriksen srušio se na utakmici Danske i Finske na početku EURA (EPA)

Danskom nogometašu Christianu Eriksenu, koji se srušio na utakmici Danske i Finske na početku EURA u subotu, bit će pod kožu ugrađen kardioverter defibrilator, objavio je u četvrtak Danski nogometni savez.

“Nakon različitih pretraga srca kojima je bio podvrgnut Christian odlučeno je da bi on trebao nositi ugradbeni defibrilator – DAI (automatski ugradbeni kardioverter defibrilator)”, navodi se u saopćenju DBU-a.

“Taj uređaj je potreban nakon srčang udara uzrokovanog perturbacijama srčanog ritma”, rekao je ljekar danske reprezentacije Morten Boesen.

Javio se iz bolnice

Danski fudbaler javio se prekjučer iz bolnice prvi put nakon što je kolabirao na meču Evropskog prevenstva i poručio da se osjeća se dobro, prenosi Tanjug.

“Veliko hvala na nevjerovatnim pozdravima i porukama podrške iz cijelog svijeta. To mnogo znači meni i mojoj porodici. Osjećam se dobro, s obzirom na oklonosti. Sada ću navijati za svoje saigrače. Igrajte za cijelu Dansku”, napisao je Eriksen na Instagramu, uz fotografiju iz bolničkog kreveta na kojoj je nasmejan.

Danska je poražena od Finske 1:0, a meč protiv Belgije igra se u četvrtak.

 

Izvor: Agencije