Erdogan za mir, blagostanje, stabilnost i razvoj Balkana

Oni koji Tursku vide kao prijetnju ili konkurenciju i djeluju samo na temelju vlastitih interesa padaju u tešku zabludu, rekao je predsjednik Turske.

Recep Tayyip Erdogan: Turska pruža podršku albanskom socijalnom i ekonomskom razvoju (Anadolija)

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je u srijedu kako njegova zemlja teži miru, blagostanju, stabilnosti i razvoju cijelog Balkana.

Putem videokonferencije obratio se na otvaranju bolnice “Tursko-albanskog prijateljstva” u albanskom gradu Fieru, koja je sredstvima Turske izgrađena u jugozapadnom gradu Fieru.

Projekat je vrijedan 70 miliona eura, prenosi Anadolija.

Erdogan je kazao kako Turska, u skladu s onim što nalaže bratstvo, duže od 30 godina pruža podršku albanskom socijalnom i ekonomskom razvoju.

Izgradnja 500 stambenih jedinica

Naglasio je da su i nakon zemljotresa u septembru i novembru 2019. godine, a i tokom pandemije korona virusa, ne očekujući ništa zauzvrat, svim sredstvima stali uz albanski narod.

Podsjetio je da Turska u Albaniji gradi 500 stambenih jedinica kao pomoć ugroženima u razornom zemljotresu iz 2019. godine, a ovom prilikom je još jednom potvrdio da će ovaj projekat biti završen do augusta ove godine.

“Težimo miru, blagostanju, stabilnosti i razvoju Albanije, ali i cijelog Balkana. Oni koji Tursku vide kao prijetnju ili konkurenciju i djeluju samo na temelju vlastitih interesa padaju u tešku zabludu”, kazao je Erdogan.

Izvor: Agencije