Psaki: Nadgledamo rusko širenje dezinformacija o vakcinama

SAD su identifikovale tri online publikacije u režiji ruskih obavještajnih službi koje teže podrivanju vakcina protiv COVID-a 19, izjavila je Pasaki.

Upoznati smo sa pristupom i taktikama ruskih nastojanja u dezinformisanju, rekla je portparolka Bijele kuće Jen Psaki (EPA)
Upoznati smo sa pristupom i taktikama ruskih nastojanja u dezinformisanju, rekla je portparolka Bijele kuće Jen Psaki (EPA)

Portparolka Bijele kuće Jen Psaki izjavila je da administracija predsjednika Joea Bidena nadgleda napore ruskih obavještajnih službi “usmjerene na podrivanje vakcina protiv korona virusa kompanija Moderna i Pfizer”.

“Svjesni smo toga, nadgledamo ga i preduzimamo korake za rješavanje”, rekla je Psaki novinarima.

Kako navodi Reuters, ona je istakla da će se SAD boriti svim sredstvima protiv dezinformacija, prenio je Tanjug.

“Svakako smo upoznati sa pristupom i taktikama ruskih nastojanja u dezinformisanju”, rekla je Psaki i dodala da će administracija predsjednika Bidena ponoviti “u svakoj prilici” da su vakcine sigurne.

Publikacije iza kojih stoje obavještajne službe

SAD su identifikovale tri online publikacije u režiji ruskih obavještajnih službi koje teže podrivanju vakcina protiv COVID-a 19 koje proizvode Pfizer i Moderna, izjavila je Pasaki.

One “šire mnoge vrste dezinformacija, uključujući i one o vakcinama Pfizera i Moderne, kao i o međunarodnim organizacijama, vojnim sukobima, protestima i bilo kojem pitanju podjele koje mogu iskoristiti”, rekla je Psaki.

Portparol Kremlja odbacila je američku tvrdnju da je Rusija širila lažne informacije o vakcinama, navode agencije.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO