Putin, Merkel i Macron o mogućem snabdjevanju EU-a Sputnjikom V

Putin, Merkel i Macron razmatrali su izglede za registraciju ruske vakcine u Evropskoj uniji, mogućnost isporuke i zajedničku proizvodnju u zemljama EU-a.

Kabinet Macrona potvrdio je da su francuski predsjednik i njemačka kancelarka razgovarali o saradnji po pitanju vakcina sa Putinom (Arhiva)
Kabinet Macrona potvrdio je da su francuski predsjednik i njemačka kancelarka razgovarali o saradnji po pitanju vakcina sa Putinom (Arhiva)

Ruski predsjednik Vladimir Putin, njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron razgovarali su o mogućem snadbjevanju Evropske unije ruskom vakcinom protiv korona virusa Sputnjik V, saopštio je Kremlj nakon video-konferencije troje lidera, prenosi Tanjug.

Tokom konferencije je posebna pažnja posvećena udruživanju napora u borbi protiv pandemije korona virusa.

“U tom kontekstu, lideri su razgovarali o mjerama za sprječavanje daljeg širenja bolesti”, navodi se u saopštenju.

Putin, Merkel i Macron razmatrali su izglede za registraciju ruske vakcine u Evropskoj uniji, mogućnost isporuke i zajedničku proizvodnju u zemljama EU, prenosi TAS S.

Poštivanje ljudskih prava

Kabinet Macrona potvrdio je da su francuski predsjednik i njemačka kancelarka razgovarali o saradnji po pitanju vakcina sa Putinom, navodi Reuters.

Macron i Merkel su još poručili Putinu da očekuju da poštuje prava ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog i da čuva njegovo zdravlje.

Lideri tri zemlje razgovarali su i o situaciji u Ukrajini, Belorusiji, Libiji i Siriji i dogovorili se da usklade napore kako bi omogućili da se Iran vrati punom poštovanju svojih međunarodnih obaveza.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO