Biden: Do 19. aprila vakcinisati 90 posto odrasle populacije

Biden je ponovio cilj da 200 miliona doza vakcine bude administrirano do kraja njegovih prvih 100 dana od stupanja na dužnost.

"Naš posao je daleko od toga da je pri kraju. Rat protiv korona virusa je daleko od pobjede", rekao je Biden (Reuters)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden izjavio je da će do 19. aprila velika većina odrasle populacije biti vakcinisana, javlja Anadolija.

“Sa svim poslom koji smo uradili u proteklih deset nedjelja zadovoljstvo mi je da najavim da će najmanje 90 odsto svih odraslih moći da primi vakcinu do 19. aprila, samo tri nedjelje od danas”, rekao je Biden novinarima, te dodao da će ostalih deset oposto to moći najkasnije do 1. maja.

On je kazao da je naredio svom timu za borbu protiv korona virusa da osigura da postoji punkt za vakcinaciju ne dalje od pet milja od ijednog odraslog građanina.

Dodatni punktovi

“To ćemo postići tako što ćemo umjesto na 17.000 mesta imati punktove za vakcinaciju na skoro 40.000 mjesta”, kazao je Biden.

Predsjednik SAD-a je dodao da će njegova administracija dodati i još 12 federalnih punktova za vakcinaciju gde će se davati vakcine manjinama.

On je ponovio cilj da 200 miliona doza vakcine bude administrirano do kraja njegovih prvih 100 dana od stupanja na dužnost.

Prema njegovim riječima, prvih 100 miliona je dostignuto na 60. dan obavljanja dužnosti, dok će sledeći cilj biti dostignut za 40 dana.

Rat protiv korona virusa daleko od pobjede

“Naš posao je daleko od toga da je pri kraju. Rat protiv korona virusa je daleko od pobjede”, rekao je Biden.

Do sada, više od 145,8 miliona ljudi dobilo je dozu vakcinu, uključujući i napore prethodne američke administracije.

SAD su najpogođenije pandemijom sa skoro 30,3 miliona slučajeva zaraze i oko 550.000 smrtnih ishoda, pokazali su podaci Univerziteta “Johns Hopkins”.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO