Asistent režisera Baldwinovog filma i ranije imao incident s oružjem

Dave Halls, koji je Alecu Baldwinu dao pištolj prije fatalne pucnjave, prije dvije godine je udaljen sa snimanja nakon neočekivanog opaljivanja pištolja.

Prošle sedmice Baldwin je ustrijelio direktoricu fotografije Halyne Hutchins na snimanju filma 'Rust' (Reuters)

Asistent režisera filma Rust, koji je glumcu Alecu Baldwinu predao pištolj rekvizit prije fatalne pucnjave prošle sedmice, otpušten je iz filmske produkcije u kojoj je prethodno bio angažovan jer je u sličnom incidentu s oružjem bio povrijeđen jedan član ekipe, saopšteno je iz producentske kuće filma Rust.

Dave Halls bio je angažovan kao pomoćnik režisera na snimanju filma Freedom”s Path 2019. godine, kada je pištolj “neočekivano opalio” na setu, nakon čega se jedan član tonske ekipe povukao zbog oštećenja sluha i zaustavio cijelu produkciju, saopštila je producentska kuća “Rocket Soul Studios”, prenio je Tanjug.

Člana tonske ekipe pregledao je ljekar na setu i savjetovao mu da potraži specijalističku medicinsku pomoć.

Otpušten iz produkcije

Povrijeđeni tonac se ipak vratio na snimanje nekoliko dana kasnije, ali nakon tog događaja Halls je otpušten iz produkcije, saopšteno je iz “Rocket soula”.

“Halls je sklonjen sa seta odmah nakon što je došlo do neočekivanog opaljivanja pištolja, snimanje nije nastavljeno sve dok on nije fizički napustio lokaciju, a tada je sačinjen i podnijet izvještaj o tom incidentu”, navodi se u saopštenju.

Prošle sedmice Baldwin je ustrijelio direktoricu fotografije Halyne Hutchins na snimanju filma Rust.

Informacije govore da je holivudski glumac vježbao potezanje oružja i uperio pištolj u kameru, kada je ispalio fatalni hitac.

Vlasti su u petak objavile da je Halls izjavio da je oružje bilo “hladno”, ali da u njemu nije bilo pravo streljivo.

Izvor: Agencije