Navalni i dalje u komi, ali stabilno

Njemački ljekari konstatovali su da je Navalni vjerovatno otrovan (EPA)

Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni još uvijek je u induciranoj komi, ali nije životno ugrožen, iako je njegovo zdravstveno stanje još uvijek ozbiljno, saopštila je bolnica u Berlinu, u kojoj je smješten.

„Pacijent je i dalje u jedinici intenzivne njege u induciranoj komi i na mehaničkoj ventilaciji“, navodi se u saopštenju bolnice, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Navalni je smješten prije nekoliko dana u bolnicu u Omsku nakon što mu je iznenada pozlilo tokom leta pošto je popio čaj za koji njegove pristalice tvrde da je bio otrovan.

Na zahtjev porodice prebačen je iz Rusije u Njemačku, na liječenje.

Maas: Njemačka spremna za sankcije

Njemački ljekari konstatovali su da je Navalni vjerovatno otrovan, dok evropske zemlje i međunarodne organizacije od Rusije traže istragu o slučaju.

Ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas danas je rekao da je njegova zemlja spremna da uvede diplomatske sankcije protiv Rusije ako zaljuči da ruske državne agencije stoje iza trovanja Navalnog.

On je dodao da će se Nemačka, kada je riječ o spremnosti Rusije da rasvijetli slučaj Navalnog, ponašati isto kao u slučaju kada su protjerani zaposleni u ruskoj ambasadi zbog ubistva Gruzijca u berlinskom parku.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO