Moskva: Ruski vojni helikopter oboren iznad Armenije

Helikopter je pao u planinskom području, dva člana posade su poginula, dok je treći povrijeđen (EPA)
Helikopter je pao u planinskom području, dva člana posade su poginula, dok je treći povrijeđen (EPA)

Azerbejdžan je priznao da je greškom oborio ruski helikopter MI-24, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Azerbejdžana.

Ministarstvo se izvinjava Moskvi zbog incidenta i spremno je platiti kompenzaciju, prenosi Tanjug agenciju TASS.

Ruski vojni helikopter Mi-24 oboren je danas u Armeniji u blizini granice sa Azerbejdžanom. Poginula su dva člana posade a jedan povrijeđen.

Ponuda Armenije

U saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije se navodi da je ruski helikopter bio u pratnji ruske 102 auto jedinice i da je oboren prijenosnim sistemom protuzračne odbrane, prenio je Tanjug agenciju RIA Novosti.

Armenija je saopćila da je spremna pomoći Rusiji u istrazi o okolnostima pada ruskog vojnog helikoptera, izjavila je glasnogovornica armenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan.

“Spremni smo na bilo kakvu saradnju kako bi smo otkrili sve okolnosti incidenta u vezi sa padom Mi-24”, rekla je Stepanjanova za TASS, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije


Povezane

Predsjednik Azerbajdžana Ilham Alijev saopštio je da su njihove snage zauzele grad Šušu.  Zbog strateškog položaja u odnosu na glavni grad Nagorno-Karabaha – Stepanakert, Šuša je jedno od ključnih mjesta u sukobu u toj regiji. 

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO