Krvavi pohod u Japanu: Troje mrtvih, 15 povrijeđenih

Od samoranjavanja je preminuo i napadač, čiji motiv za ovaj bezobzirni čin još nije poznat (EPA)

Jedna osnovnoškolka i jedan odrasli muškarac ubijeni su u napadu nožem koji se dogodio u utorak rano ujutro po lokalnom vremenu u predgrađu Tokija, a od samoranjavanja je preminuo i napadač, čiji motiv za ovaj čin nasilja još nije poznat.

U napadu je 15 osoba ozlijeđeno, a najveći broj među njima bile su osnovnoškolke koje su pohađale katoličku školu, prenijela je Hina.

Prema izvještajima lokalnih medija, među najteže ozlijeđenim je jedna žena u 40-im godinama i tri šestogodišnje djevojčice, koje su zadobile ozljede glave i vrata, otkrio je Takehito Otsubo, zamjenik direktora u bolnici u koju su dovezene žrtve napada.

Sućut Donalda Trumpa

Svoju sućut sa žrtvama i njihovim obiteljima te cijelim japanskim narodom izrazio je i američki predsjednik Donald Trump, koji je u utorak završio četverodnevni radni posjet Japanu.

„Svi Amerikanci su uz ljude Japana i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima“, poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet zemlji izlazećeg sunca.

Prema posljednjim rezultatima istrage, čini se da je napadač, u dobi između 40 i 50 godina, prvo ušao u autobus koji je prevozio osnovnoškolke, a potom napao i one koji su bili na autobusnoj stanici.

Policija je u obližnjem parku pronašla dva noža.

Izvor: Agencije