Putin: Nacija se treba konsolidirati za strategiju razvoja Rusije

Vladimir Putin
Vladimir Putin: Osigurati konsolidacija javnosti u vezi dugoročne strategije za napredovanje Rusije (EPA)

Izbori koji će se idućih godina održati u Rusiji od ključnog su značaja za kontinuitet razvoja zemlje, u vezi kojeg bi nacija trebala konsolidirati, izjavio je u subotu ruski predsjednik Vladimir Putin na 19. kongresu Jedinstvene Rusije u Moskvi.

Tema kongresa je sudjelovanje vladajuće Jedinstvene Rusije u predstojećim izbornim kampanjama, uključujući izbore za donji dom ruskog parlamenta, Državnu dumu, koji bi se trebali održati 2021. godine, prenosi Tanjug.

Osigurati konsolidaciju javnosti

“Predstojeći izbori su od ključnog značaja za osiguranje kontinuiteta nacionalnog razvoja, za očuvanje i jačanje svega što je učinjeno, a mnogo toga je učinjeno. Neophodno je da se osigura konsolidacija javnosti u vezi dugoročne strategije za napredovanje Rusije. Ovo je najvažniji zadatak i cijela bit rada stranke”, naglasio je Putin.

Premijer Rusije i predsjednik stranke Dmitrij Medvedev rekao je da je Jedinstvena Rusija dokazala efikasnost kao vladajuća politička snaga i da je svjesna svoje odgovornosti za razvoj zemlje, prenosi agenciju Tass.

Izvor: Agencije