Zelenski pozvao zastupnike da idu na detektor laži

Pokrenuta je istraga o izvještaju 11 zastupnika iz stranke Sluge naroda (EPA)

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je zatražio od skupine zastupnika da se podvrgnu detektoru laži, kako bi pokazali da nisu umiješani u sve širi korupcijski skandal.

Vladajuća stranka Zelenskog uzdrmana je izvještajima lokalnih medija da je nekoliko njenih članova u Vrhovnoj Radi (parlamentu) primilo mito do 30.000 dolara kako bi insistirali na amandmanu usvojenom ovog mjeseca koji bi donio korist kompanijama za nekretnine povezanim s drugim zastupnikom.

Specijalni ured ukrajinskog državnog tužitelja za borbu protiv korupcije je objavio pokretanje istrage o izvještaju 11 zastupnika iz stranke Sluge naroda, javlja Fena, pozivajući se na AP.

‘Odagnati glasine ili se suočiti s posljedicama’

Zelenski, koji je u posjetu Japanu od početka tjedna, objavio je priopćenje u kojem traži od svih članova povjerenstva za financiranje Vrhovne Rade da prođu kroz poligrafski test kako bi odagnali glasine ili bi se suočili s posljedicama.

“Ako taj test otkrije i najmanju mogućnost da je bilo koji od zastupnika uzimao novac radi glasanja u povjerenstvu, antikorupcijske agencije bavit će se njima”, kaže on.

“Neću dopustiti nikome u našoj parlamentarnoj grupi ili izvan nje da baci sjenu na politički pokret koji je dobio većinski mandat ukrajinskog naroda”, naveo je Zelenski, prenosi Associated Press.

Izvor: Agencije