Trump: Izgubio sam dvije do pet milijardi dolara

Trump je na sastanku G7 naglasak namjeravao staviti na gospodarstvo, zaobilazeći tradicionalne teme kao što su klimatske promjene (EPA)
Trump je na sastanku G7 naglasak namjeravao staviti na gospodarstvo, zaobilazeći tradicionalne teme kao što su klimatske promjene (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je za vrijeme predsjedničkog mandata mogao zaraditi između dvije i pet milijardi dolara.

„Da sam ponovno u toj situaciji, učinio bih isto jer, koga briga. Ako si to možeš priuštiti, onda nije važno“, rekao je Trump novinarima.

Američkog predsjednika je uzrujalo što je morao odustati od svog plana organiziranja sastanka na vrhu grupe G7 u svom golf ljetovalištu „Trump National Doral“ u blizini Miamija.

Republikanci i demokrati oštro su kritizirali njegov plan, a potonji su ga optužili da profitira od predsjedničke funkcije.

Zabrana profitiranja od funkcija

Trump je odbacio, kako je naziva, „tobožnju odredbu o zaradi“, odredbu američkog ustava koja zabranjuje predsjedniku i zastupnicima da profitiraju od svojih funkcija.

Djeca američkog predsjednika većinom su preuzela vođenje porodičnog posla.

„Izgubio ja dvije milijarde, pet milijardi ili manje, ne postoji razlika. Nije me briga“, rekao je Trump.

„Radim ovo za zemlju. Radim to za ljude“, dodao je.

Trump je rekao da će sada razmotriti druge lokacije za ugošćivanje svjetskih vođa na samitu G7.

„Ne mislim da će biti tako uzbudljive ili dobre“, kazao je.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO