U Moskvi opet uhapšen Aleksej Navaljni

Aleksej Navaljni je bio pritvaran više puta zbog organiziranja protesta protiv Kremlja (EPA)
Aleksej Navaljni je bio pritvaran više puta zbog organiziranja protesta protiv Kremlja (EPA)

Ruski opozicioni lider i osnivač Fonda za borbu protiv korupcije Aleksej Navaljni uhapšen je u subotu u Moskvi, javlja Anadolija.

Njegova glasnogovornica Kira Jarmuš napisala je na društvenoj mreži da je Navalni lišen slobode ispred kuće u ruskoj prijestolnici.

Kako je navela, Navaljni je odveden u lokalnu policijsku stanicu, a razlog njegovog hapšenja nije, za sada, poznat, prenosi Reuters.

Ruski opozicioni lider pozvao je građane da izađu na ulice 9. septembra i na taj način iskažu nezadovoljstvo zbog Vladinog plana za podizanje starosne granice za penzioniranje.

‘Putin nije naš car’

Navaljni je bio pritvaran više puta zbog organiziranja protesta protiv Kremlja, a bilo mu je zabranjeno da učestvuje na predsjedničkim izborima 18. marta, zbog uslovne zatvorske kazne.

Ruski opozocioni lider bio je osuđen na 30 dana zatvora u maju, zbog njegove uloge u organiziranju protesta širom Rusije protiv predsjednika Vladimira Putina.

U više od 90 gradova i naselja Navaljni je pozivao na demonstracije, pod sloganom “Putin nije naš car”.

Izvor: Agencije


Povezane

Boris Navaljni je izašao iz zatvora nakon 30 dana, osuđen je zbog organiziranja protesta uoči predsjedničke inauguracije Vladimira Putina.

14 Jun 2018
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO