Španske kraljice demantuju glasine o razdoru u porodici

Kraljevska porodica nastoji popraviti svoj imidž u javnosti nakon što je prošle godine brat kraljice Letizije proglašen krivim zbog utaje poreza (EPA)

Supruga španskog kralja Letizia i njegova majka Sofia u subotu su se pojavile zajedno u javnosti osmjehujući se jedna drugoj i razgovarajući, čime, kažu zlobnici, nastoje opovrgnuti nagađanja o navodnom razdoru među njima.

Glasine o tome da snaha i svekrva baš i nisu u najboljim odnosima pojavile su se u medijima nakon prošlosedmičnog videosnimka na kojem se vidi kako Letizia (45) odguruje ruku kraljice Sofije (79) s ramena jedne od njenih kćeri.

Porodica je bila na uskršnjem odmoru na Mallorki, a do “trzavica” je došlo ispred katedrale u Palmi, prenosi agencija Hina.

Popravljanje imidža

Naime, Letizia je u jednom trenutku pokušala maknuti Sofijinu ruku s ramena svoje starije kćeri, no djevojčici je to bilo previše, pa je potom odgurnula i majčinu i bakinu ruku.

Situaciju je pokušao smiriti Letizijin suprug, kralj Felipe VI.

No, u subotu su se obje žene pojavile u madridskoj bolnici u kojoj se nakon operacije koljena oporavlja kralj Juan Carlos. On je abdicirao u korist svog sina.

Na snimcima se vidi kako Letizia otvara vrata automobila da bi Sofia lakše izašla iz vozila kojim je upravljao njen sin.

Španski mediji pišu o tomu da kraljevska porodica nastoji popraviti svoj imidž u javnosti nakon što je prošle godine Letizijin brat proglašen krivim za utaju poreza.

Izvor: Agencije