Trump: Nenaoružan bih uletio u školu

Trump je na sastanku bio fokusiran na posljedice masakra nad 17 učenika i profesora (EPA)
Trump je na sastanku bio fokusiran na posljedice masakra nad 17 učenika i profesora (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump, koji je žestoko kritikovao odgovor policije na nedavnu pucnjavu u školi na Floridi, izjavio je da bi “čak nenaoružan uletio u školu” da se kojim slučajem tamo zadesio u trenutku pucnjave.

“Ne znate dok se ne nađete u takvoj situaciji, ali mislim i zaista vjerujem da bih tamo utrčao čak i da nisam imao oružje”, istakao je Trump u obraćanju guvernerima američkih saveznih država u Bijeloj kući, prenosi AP.

Masakr u školi

Američki predsjednik izrazio je uvjerenje da bi i većina prisutnih u toj prostoriji postupila kao on. 

Njegov godišnji zimski sastanak s guvernerima u Washingtonu pretežno je bio fokusiran na posljedice masakra nad 17 učenika i profesora koji je 15. februara u školi u Parklandu na Floridi izveo bivši učenik te škole.

Trump je još jednom ukazao na potrebu za primjenom novog zakona o kontroli naoružanja i poboljšanjem sigurnosti u školama.

Izvor: Agencije


Povezane

Učenici i njihove porodice koji su pogođeni oružanim napadom na školu u Parklandu na Floridi, iskazali su bijes, tugu i frustracije na sastanku sa američkim predsjednikom. Donald Trump je saslušao njihov poziv na reformu i dao svoje viđenje rješenja, uključujući i naoružavanje nastavnika. 

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO