Vlasti objavile fotografije predoziranih roditelja sa djetetom

Fotografije ovog para objavila je općina East Liverpool na svom Facebook profilu (Facebook)
Fotografije ovog para objavila je općina East Liverpool na svom Facebook profilu (Facebook)

Muškarac i žena iz mjesta New Cumberland u američkoj saveznoj državi Ohio uhapšeni su nakon što su pronađeni predozirani heroinom u automobilu, dok je njihov četvorogodišnji sin bio na stražnjem sjedištu.

Fotografije ovog para objavila je općina East Liverpool na svom Facebook profilu, napisavši: “Osjećamo da je neophodno pokazati drugu stranu ove strašne droge. Osjećamo da trebamo biti glas djece koja su upala u ovaj strašni nered.”

“Ovo dijete ne može govoriti za sebe, ali nadamo se da ova priča može uvjeriti druge ljude koji uzimaju heroin da dva puta razmisle prije nego što ubrizgaju ovaj otrov dok se skrbe za dijete”, navodi se. 

“Gradske vlasti rade zajedno sa policijom u borbi protiv ove epidemije… i donijeli smo odluku da objavimo ove fotografije.”

Dječak je smješten u dom prijatelja njegovih roditelja, navode lokalni mediji.

Izvor: Agencije

 


Povezane

U izvještaju Kancelarije za borbu protiv droge i kriminala UN-a navodi se da se globalno tržište sintetičkih narkotika u velikoj mjeri snabdijeva iz Kine i Hong Konga. Narkokarteli iz Kine proizvode nove droge brže nego što ih vlasti mogu evidentirati i kontrolisati. 

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO