Otac troje djece držao sedam ljudi kao taoce

Otmičara je iz banke izveo šef policije u tom gradu Mahmut Karaaslan, nakon čega je patrolnim vozilom prebačen u policijsku stanicu (Anadolija)

Naoružani napadač koji je jučer oko 16:00 sati upao u jednu banku u gradu Vanu na istoku Turske i za taoce uzeo više uposlenika te banke, nakon devet sati talačke krize predao se policiji, javlja Agencija Anadolija.

Naoružani napadač Veysel Y. (29), koji je inače otac troje djece, kao taoce je u banci držao više njenih uposlenika, tražeći pritom da mu se osigura helikopter i 500.000 turskih lira (180.000 eura).

Nakon dugih i upornih pregovora turske policije Veysel Y. se predao, čime je okončana devetosatna drama.

Otmičara je iz banke izveo šef policije u tom gradu Mahmut Karaaslan, nakon čega je patrolnim vozilom prebačen u policijsku stanicu.

Napadač je tokom talačke krize pustio na slobodu troje talaca, a nakon što se predao, ekipe specijalne policije ušle su u banku i izvele ostale zarobljene.

Helikopter i 500.000 lira

Po izlasku iz banke u suzama su ih čekali njihove porodice i prijatelji.

Banka u kojoj je se odigrala ta drama nalazi se u prizemlju zgrade u kojoj je inače smještena Trgovinska komora grada Vana.

Naoružani napadač talačku krizu započeo je oko 16 sati i u jednom telefonskom razgovoru poručio je kako želi da mu se isplati 500.000 turskih lira i da mu se osigura helikopter.

Također, poručio je da mu je novac potreban kako bi vratio dug koji je posudio za liječenje svoga oca, koji je kasnije preminuo.

Izvor: Agencije