Nasilje u Meksiku, ubijeno 13 osoba

Četiri policajca su ranjena kada su naoružani napadači napali policijsku stanicu (AFP)

U dvodnevnom nasilju u južnom meksičkom gradu Chilapa ovog tjedna je ubijeno 13 osoba, a nekoliko je ranjeno, priopćili su lokalni dužnosnici.

Šest naoružanih napadača i policajac države Guerrero izgubili su život u srijedu navečer u Chilapi, dok su četiri policajca ranjena kada su naoružani napadači napali policijsku postaju, priopćio je ured državnog tužitelja.

Jedan osumnjičeni maloljetnik ranjen je i uhićen, a četiri puške i puškomitraljez su zaplijenjeni na licu mjesta, prenosi Tanjug agenciju AP.

Obračuni narkobandi

Dan ranije pet naoružanih napadača i jedna žena su izgubili život odvojenom okršaju u Chilapi, gradu koji se nalazi stotinjak kilometara sjeveroistočno od Acapulca, u području gdje se narkobande bore za kontrolu.

Gradonačelnik grada Chilapa Francisco Garcia Gonzalez upozorio je stanovnike da ostanu u svojim domovima zbog pucnjave na ulicama grada i obeshrabrio ih da idu u večernje izlaske.

Uglavnom ruralno područje Meksika poznato je po zasadama maka, a nasilje u regiji navelo je neke gradove u tom području da komunalnu policiju formiraju u grupe za građansku samozaštitu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO