Berlusconi optužen da je podmićivao svjedoke

Berlusconi je osuđen na sedam godina zatvora za plaćanje za seks s tada maloljetnom plesačicom u noćnom klubu (AP)
Berlusconi je osuđen na sedam godina zatvora za plaćanje za seks s tada maloljetnom plesačicom u noćnom klubu (AP)

Sud u Italiji optužio je bivšega premijera Silvija Berlusconija da je podmićivao svjedoke kako bi lažno svjedočili na suđenju koje je bilo povezano sa suđenjem na kojem je osuđen za plaćanje seksa s maloljetnicom. 

Optužen je dva dana pošto je zbog porezne prijevare izgubio mjesto u parlamentu. Trojici suradnika toga milijardera i medijskog tajkuna sudi se što su nabavljali prostituke za zabave u Berlusconijevu domu kraj Milana.

Sud je objavio kako su dokazi protiv Berlusconija i ostalih poslani tužiteljima koji će, očekuje se, otvoriti novu istragu, prenosi Hina.

Odvjetnici uvjereni u odustajanje od istrage

Berlusconijevi odvjetnici Niccolo Ghedini i Piero Longo, koji su također optuženi da su poticali na lažno svjedočenje, izdali su priopćenje u kojem kažu da te optužbe “nemaju nikakve veza sa stvarnošću i s činjenicama”.

Oni su uvjereni da će se od istrage odustati.

Tužitelj tvrdi kako ima dokaza da je Berlusconi platio “novcem i drugim povlasticama” mlade žene koje su sudjelovale u zabavama, kako bi istragu odvele u drugom smjeru.

Redovito mjesečno plaćanje najmanje 2,5 tisuća eura svjedocima “nije anomalija nego ilegalan postupak”, dodaje se.

Berlusconi je osuđen na sedam godina zatvora za plaćanje za seks s tada maloljetnom plesačicom u noćnom klubu Karimom El Mahroug, poznatoj i kao ‘Ruby, kradljivica srdaca’.

Berlusconi i Karima El Mahrough tijekom procesa su negirali seksualne odnose.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO