Košarkašima Zvezde titula prvaka Srbije nakon prekida

Prekid je uslijedio nakon brojnih uvreda s tribina upućenih košarkašima i njihovim porodicama, a zatim i gađanja košarkaša Zvezde tvrdim predmetima.

Nakon što su verbalno i fizički napadnuti, košarkaši Zvezde napustili teren (Marko Đoković / Tanjug)

Košarkaši beogradske Crvene zvezde postali su prvaci Srbije nakon što je drugi meč finalne serije play-offa tamošnje Superlige protiv Partizana prekinut, a potom i registriran službenim rezultatom 20:0 u korist crveno-bijelih. Time je Zvezda slavila u seriji 2-0 i odbranila titulu.

Prekid je uslijedio nakon brojnih uvreda s tribina upućenih košarkašima Milošu Teodosiću i Nemanji Nedoviću te funkcioneru kluba Nebojši Čoviću i njihovim porodicama, a zatim i gađanja košarkaša Zvezde tvrdim predmetima. Košarkaši Zvezde napustili su teren.

U trenutku napuštanja Partizan je vodio 57:45, a do kraja treće četvrtine je ostalo sedam minuta i 54 sekunde. Kasnije su teren napustile sudije i igrači Partizana.

Nisu htjeli igrati bez navijača

Poslije pauze od sat vremena i nakon što navijači Partizana nisu htjeli da napuste tribine meč je prekinut. Tanjug nezvanično saznaje da Partizan nije htio da igra bez navijača.

Međutim, kada je dvorana ispražnjena na teren su se vratili košarkaši Zvezde i sudije. Prema pravilima, sačekali su crno-bijele 15 minuta, a pošto se nisu pojavili – sudije su odsvirale kraj.

Dva kluba nedavno su igrali i finale ABA lige u kojem je, nakon tri pobjede u seriji, također slavila Zvezda.

Izvor: Agencije