Sinner zaustavio Đokovića na Australian Openu

Novak Đoković je prvi put u karijeri ispao u polufinalu Australian Opena, a poražen je poslije 33 uzastopne pobjede na prvom Grand Slam turniru sezone.

Sinner je smanjio međusobni skor protiv Đokovića na 3-4, uz napomenu da je dobio tri od posljednja četiri meča (Reuters)

Italijanski teniser Jannik Sinner zaustavio je Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena, pobijedivši ga, nakon tri sara i 22 minuta, sa 3:1 u setovima (6:1, 6:2, 6:7 (6:8) i 6:3).

Sinner nije dozvolio „svjetskom broju 1“ nijednu break loptu i spriječio ga da se plasira u finale i osvoji 11. titulu u Melbourneu.

Đoković je prvi put u karijeri ispao u polufinalu Australian Opena, a poražen je poslije 33 uzastopne pobjede na prvom Grand Slam turniru sezone.

Italijanski teniser je pobjedom prvi put u karijeri izborio Grand Slam finale, smanjio međusobni skor protiv Đokovića na 3-4, uz napomenu da je dobio tri od posljednja četiri meča.

Sinner će za titulu igrati protiv pobjednika drugog polufinala, Rusa Danila Medvjedeva koji je u pet setova pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva (5:7, 3:6, 7:6, 7:6 i 6:3).

‘Ne mora da znači da je ovakav početak kraj’

Uz čestitke Sinneru, Đoković je nakon poraza priznao da ga je italijanski teniser „nadigrao u potpunosti“ i „u svemu bio bolji“.

„Šokiran sam svojom igrom. Bio je to jedan od najgorih mojih mečeva koje pamtim“, rekao je Đoković. „Moj nivo igre bio je sve, samo ne sjajan. Pokušavao sam da se vratim, ali ništa. Ceo turnir sam odigrao lošije nego uobičajeno, ali i mene je iznenadilo koliko sam loše igrao danas“.

„Lanac pobeda mora u jednom trenutku da se prekine. Ovo je i dalje moj najbolji turnir i nadam se da ću imati priliku da se vratim. Sutra ću moći bolje da sagledam meč, ali siguran sam da ću, uprkos porazu, moći da budem ponosan“.

Dodao je i kako nije navikao na ovakav početak sezone, ali je napomenuo kako se okreće drugim Grand Slam turnirima, kao i Olimpijskim igrama.

„Ne mora da znači da je ovakav početak kraj“, poručio je Đoković.

Izvor: Agencije