Klopp napušta Liverpool na kraju sezone

S Liverpoolom je Klopp osvojio šest velikih trofeja: naslov prvaka Engleske (2018/19), Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA-ino svjetsko klupsko prvenstvo (2019), Liga kup i FA kup 2021/22.

U izjavi za Liverpoolovu web stranicu Juergen Klopp je priznao da je 'na izmaku energije' (EPA)

Juergen Klopp, trener engleskog prvoligaša Liverpoola, odlučio je napustiti klub na kraju sezone.

U izjavi za Liverpoolovu web stranicu priznao je da je „na izmaku energije“.

„Sada nemam problema, očigledno. Znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro. Znam da ne mogu raditi posao opet, i opet, i opet, i opet“, rekao je Klopp.

Nakon što je doveo Redse do još jednog finala, odigravši s Fulhamom 1:1 u revanš utakmici polufinala Carabao kupa (poznatiji i kao Liga kup), 57-godišnji Klopp će tako okončati 8,5 godina dugu trenersku vladavinu na Anfieldu.

Šest velikih trofeja

Pomoćnici menadžera Pepijn Lijnders i Peter Krawietz, kao i elitni razvojni trener Vitor Matos, također će napustiti svoja mjesta na kraju sezone.

„Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim ekipu, volim osoblje. Volim sve. Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti“, kazao je Klopp.

S Liverpoolom je osvojio šest velikih trofeja: naslov prvaka Engleske (2018/19), Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA-ino svjetsko klupsko prvenstvo (2019), Liga kup i FA kup 2021/22.

Izvor: Agencije