Monika Seleš: Voljela bih da sam igrala u istoj eri sa Đokovićem

Novak Đoković je, plasmanom u polufinale Australian Opena i pobjedom nad Fritzom, ostvario 33. uzastopni trijumf u Melbourneu, čime je izjednačio rekord Monike Seleš.

Đoković brani titulu na Australian Openu, koji je do sada osvojio 10 puta; Seleš je u Melbourneu slavila četiri puta (EPA)

Legendarna teniserka Monika Seleš izjavila je kako bi „bilo super“ da je mogla odigrati jedan mješoviti dubl sa Novakom Đokovićem dan nakon što je najbolji teniser svijeta izjednačio njen rekord po broju uzastopnih pobjeda na Australian Openu.

Đoković se prethodno plasirao u polufinale prvog Grand Slam turnira sezone, pobjedom nad Amerikancem Taylorom Fritzom, ali i ostvario 33. uzastopni trijumf u Melbourneu. Time je izjednačio rekord Monike Seleš.

(Screenshot – Instagram)

Srpski teniser je potom na konferenciji za medije izjavio kako mu je „dan još više poseban“, kad je saznao za izjednačenje rekorda, kao i da mu je Monika Seleš „jedan od idola“.

„Imao sam je u mislima kada sam odrastao, gotovo svaki dan. O njoj sam slušao kao dete od Jelene Genčić. Kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan. […] Imala je sjajnu karijeru, naročito dobro je igrala u Australiji. Za Moniku imam da kažem samo lepe reči“, rekao je Đoković.

‘Odavno sam prestala da brojim Novakove titule’

„Odavno sam prestala da brojim Novakove Grand Slam titule. Još odavno sam znala da će oboriti sve rekorde i da će postaviti neke jako teške za naredne generacije. Samo bih voljela da smo igrali u istoj eri. Bilo bi super da smo odigrali jedan miks zajedno, to bi bilo fenomenalno. Hvala ti, Novače, na zahvalnosti i uvažavanju. I idemo, osvoji Australian Open“, napisala je Monika Seleš na Instagramu.

Đoković brani titulu na Australian Openu, koji je do sada osvojio 10 puta. Ukupno ima i 24 Grand Slam titule.

Monika Seleš je četiri puta bila najbolja u Melbourneu, tri puta je osvajala Roland Garros, te dva puta US Open.

Izvor: Agencije