Preminuo košarkaški trener Dejan Milojević

Stručnjak iz Srbije, koji je bio pomoćni trener u NBA klubu Golden State Warriors, doživio je infarkt zbog kojeg je preminuo.

Milojević je posljednje tri godine bio pomoćni trener 'Ratnika' (USA Today / Reuters)

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević, član stručnog štaba Golden State Warriorsa, preminuo je u 47. godini od posljedica srčanog udara, potvrdio je NBA klub.

Milojević je u srijedu hospitaliziran nakon što je imao infarkt tokom klupske večere, prenio je Tanjug.

U svojoj igračkoj karijeri, koju je počeo u Beovuku iz Beograda, bio je član klubova Partizana i FMP-a, potom podgoričke Budućnosti, španske Valencije i turskog Galatasaraya, a karijeru je završio 2011. u redovima beogradskih “crno-belih”.

Tri godine zaredom, od 2004. do 2006, bio je proglašavan najboljim igračem ABA lige.

Prvak Evrope i NBA lige

Sa reprezentacijom Savezne republike Jugoslavije osvojio je titulu prvaka Evrope 2001. godine na turniru održanom u Turskoj.

Kao trener, vodio je Mega Basket deset godina, kratko je bio za kormilom Budućnosti (2021.), prije nego što je postao član stručnog štaba Golden State Warriorsa sa kojima je, na mjestu pomoćnog trenera, 2022. bio prvak NBA lige.

Među mnogim igračima koji su se, tokom njegovog vodstva, iz Mege otisnuli u NBA ligu, najviše se ističe dvostruki dobitnik MVP nagrade u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić.

Izvor: Al Jazeera i agencije