Srpskom košarkašu Simaniću odstranjen bubreg nakon povrede

Boriša Simanić je povrijeđen u samoj završnici utakmice koju je reprezentacija Srbije igrala protiv Južnog Sudana, kada ga je laktom u predjelu bubrega udario protivnički igrač.

Simanić je podvrgnut hitnoj operaciji zbog komplikacija nastalih tokom postoperativnog oporavka nakon prve operacije (EPA)

Srpskom košarkaškom reprezentativcu Boriši Simaniću odstranjen je bubreg zbog udarca kojega je zadobio tokom utakmice protiv Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu koje se igra na Filipinima, u Indoneziji i Japanu, objavio je Košarkaški savez Srbije.

Simanić je podvrgnut hitnoj operaciji zbog komplikacija nastalih tokom postoperativnog oporavka nakon prve operacije obavljene u noći između 30. i 31. augusta.

Komplikacije u postoperativnom toku

„Zbog komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno“, rekao je Dragan Radovanović, doktor reprezentacije Srbije.

Simanić je povrijeđen u samoj završnici utakmice prvog kruga takmičenja protiv Južnog Sudana, u utakmici koju je Srbija uvjerljivo dobila (115:83), kada ga je laktom u predjelu bubrega udario Nuni Omot. Omot se odmah izvinio Simaniću, prenosi Hina.

Izvor: Agencije