‘Srbija’ u Bukureštu: Pola sata trajao prekid utakmice Rumunije i Kosova

“Zbog diskriminirajućeg ponašanja navijača utakmica je prekinuta”, navodi UEFA o utakmici u Bukureštu.

Reporter EPA-e navodi kako su rumunski navijači uzvikivali "Srbija" (EPA)

Zbog nesportskog ponašanja navijača, došlo je do prekida kvalifikacijske utakmice za plasman na Europsko prvenstvo nogometaša 2024. godine između Rumunije i Kosova, javljaju kosovski mediji i portal Europske nogometne asocijacije (UEFA).

Nakon pola sata prekida, odlučeno je da se meč u Bukureštu nastavi, uz opomenu da će biti zaustavljen ako se ponove incidenti.

“Besarabija (područje koje se nalazi u današnjoj Moldaviji i dijelom u Ukrajini) je Rumunija, Kosovo je Srbija”, istakli su domaći navijači.

“Zbog diskriminirajućeg ponašanja navijača utakmica je prekinuta. Daljnje informacije slijede uskoro”, navode sa UEFA-e o utakmici u Bukureštu.

Kako navodi Koha, nakon dvadesetak minuta utakmice došlo je do prekida jer su “rumunski huligani razvili protivkosovske transparente”.

Šesto kolo grupe I

Navodi se kako je kapiten domaće selekcije otišao razgovarati sa navijačima Rumunije koji su i uzvikivali parole protiv Kosova.

Reporter EPA-e navodi kako su rumunski navijači uzvikivali “Srbija”.

Rumunija ne priznaje nezavisnost Kosova, podsjeća agencija Tanjug.

Ovo je inače meč šestog kola grupe I u kojoj vodi Švicarska sa 11 bodova, druga je Rumunija sa devet, a potom slijede Izrael (8), Bjelorusija (4), Kosovo (4) i Andora sa dva osvojena boda.

Izvor: Al Jazeera i agencije