Kobe Bryant će dobiti kip ispred dvorane Lakersa

Bryantov kip će se pridružiti već postojećim kipovima legendi Lakersa – Magicu Johnsonu, Abdul-Jabbaru, Bayloru, Westu i O'Nealu.

Kobe Bryant je jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena (Reuters)

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, tragično stradali Kobe Bryant dobit će svoj kip ispred dvorane u Los Angelesu, koji će biti otkriven 8. februara 2024. godine, objavila je njegova udovica Vanessa.

Datum za otkrivanje spomenika određen je tako da sadrži obje brojke koje je Bryant nosio na dresu tokom karijere – 8 i 24, javlja Reuters.

„Kao što znate, Kobe je svih svojih 20 godina u NBA ligi proveo kao član Los Angeles Lakersa. Od svog dolaska u grad osjetio se kao kod kuće u organizaciji Lakersa i zbog toga u ime kluba, mojih kćeri i moje, počašćena sam što ćemo u centru Los Angelesa, ispred dvorane poznate kao ‘kuća koju je Kobe sagradio’ otkriti kip koji će zauvijek slaviti njegovu ostavštinu“, objavila je Vanessa Bryant.

Poginuo u helikopterskoj nesreći

Kobe Bryant je s Lakersima osvojio pet naslova prvaka, sa 33.643 postignuta poena najbolji je strijelac u historiji kluba, a tokom karijere čak je 18 puta nastupio na „All Star“ utakmici.

Poginuo je u januaru 2020. u helikopterskoj nesreći u dobi od 41 godine. Tada je stradala i jedna od njegove tri kćeri, Gianna.

Bryantov kip će se tako pridružiti već postojećim kipovima legendi Lakersa – Earvinu Magicu Johnsonu, Kareemu Abdul-Jabbaru, Elginu Bayloru, Jerryju Westu i Shaquilleu O'Nealu.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada