Navijači Zvezde opet veličali Mladića

Zvezdini navijači su na istočnoj tribini, na kojoj je stolicama plave boje ispisano ime Gazproma, glavnog sponzora kluba, sakrili pet slova i ostavili samo inicijale Ratka Mladića – R i M.

Na intervenciju FIFA-e, Zvezda je kažnjena je su njeni navijači, u povodu Mladićevog rođendana u martu, na utakmici protiv Novog Pazara skandirali njegovo ime i istakli transparent podrške (Reuters - Ilustracija)

Iako ih je Fudbalski savez Srbije kaznio zabranom dolaska na utakmicu protiv kragujevačkog Radničkog, navijači Crvene zvezde iskoristili su i prazne tribine da pošalju poruku podrške osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Zvezdini navijači su na istočnoj tribini, na kojoj je stolicama plave boje ispisano ime glavnog sponzora kluba Gazproma, sakrili pet slova i ostavili samo inicijale Ratka Mladića – R i M, javlja Tanjug.

Incident protiv Novog Pazara

Prethodno su, na intervenciju Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), kažnjeni jer su, u povodu Mladićevog rođendana u martu, na utakmici protiv Novog Pazara skandirali njegovo ime i istakli transparent podrške.

I prije utakmice protiv Novog Pazara najavljena je ‘rođendanska čestitka’ Mladiću (Pixsell)

Ratko Mladić pravosnažno je osuđen u Den Haagu za ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom na prostoru Bosne i Hercegovine. Za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, teroriziranje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UN-a za taoce dosuđena mu je kazna doživotnog zatvora.

Izvor: Agencije