Nadmašen legendarni Stenmark: Mikaela Shiffrin upisala 87. pobjedu

Američka skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je rekordnu 87. pobjedu u Svjetskom kupu nakon što je u subotu dominirala u ženskom slalomu u švedskom Aareu.

Američka skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je rekordnu 87. pobjedu u Svjetskom kupu (Reuters)

Američka skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je rekordnu 87. pobjedu u Svjetskom kupu nakon što je u subotu dominirala u ženskom slalomu u švedskom Aareu, prenosi Reuters.

Shiffrin je do 87. pobjede stigla točno 12 godina od svog prvog nastupa u Svjetskom kupu, a u Areu je još jednom dokazala da je najbolja skijašica svih vremena, pogotovo kad je u pitanju slalom.

U perfektnoj prvoj vožnji je “pomela” konkurentice, a onda je u drugoj kontroliranom vožnjom u lošijim uvjetima uspjela tu prednost zadržati.

Na kraju je 27-godišnja Amerikanka slavila sa 92 stotinke prednosti pred Švicarkom Wendy Holdener, dok je treća bila domaća predstavnica Anna Swenn Larsson sa 95 stotinki zaostatka.

Shiffrin je pobjedom u Areu prošla i granicu od 2000 bodova u ukupnom redoslijedu u kojem ih ima 2028. Drugoplasirana Slovakinja Petra Vlhova, koja u subotu nije uspjela doći do cilja druge vožnje, zaostaje za Amerikankom 1003 boda.

Izjednačen Stenmarkov rekord

27-godišnjakinja, koja je svoju prvu pobjedu u karijeri ostvarila u decembru 2012. u istom odmaralištu, izjednačila je rekord svih vremena upenzionisanog švedskog velikana Ingemara Stenmarka u veleslalomu u petak.

Shiffrin je postala najuspješnija skijašica Svjetskog kupa svih vremena u januaru kada je pretekla sunarodnjakinju Lindsey Vonn sa 82 pobjede.

Jučerašnjom pobjedom u veleslalomu, koji je vožen u švedskom Aareu, Amerikanka Mikaela Shiffrin ispisala je historiju – ostvarila je rekordni, 86. trijumf u utrkama Svjetskog kupa i time postala najuspješnija skijašica svih vremena.

Shiffrin se također izjednačila sa rekorderom, Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom.

Izvor: Agencije