Ronaldo predstavljen u Al Nassru: Ovo nije kraj moje karijere

Cristiano Ronaldo je za Al Nassr potpisao ugovor do juna 2025. godine, a nagađa se kako će zarađivati 200 miliona eura po sezoni.

U Evropi je moj posao završen, osvojio sam sve, rekao je Ronaldo (Reuters)

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo službeno je predstavljen u Rijadu, nakon što je potpisao ugovor za saudijski Al Nassr.

Saudijsku Arabiju trese “Ronaldomanija” od objave njegovog dolaska u Al Nassr.

Klub je primio gotovo 130.000 zahtjeva navijača za ulaznicama za Ronaldovo predstavljanje na stadionu Mrsool Park, ali samo ih je 25.000 imalo sreće kupiti ulaznicu koja je koštala četiri dolara, a sav prihod će biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Uz glavne prometnice Rijada osvanuli su transparenti “Hala (dobrodošao) Ronaldo”, a navijači su stajali u ogromnim redovima kako bi kupili Al Nassrovu majicu s imenom portugalske zvijezde i brojem sedam.

“U Evropi je moj posao završen. Osvojio sam sve, igrao sam u najvažnijim klubovima. Sjajno se osjećam, ovo nije kraj moje karijere”, poručio je Ronaldo na konferenciji za novinare. Dodao je i kako je dobio mnogo ponuda u Evropi ili Brazilu, ali da je dao “riječ“ čelnicima svog novog kluba jer želi iskoristiti “šansu” da se razvije u Aziji.

“Zahvalan sam Al Nassru, što mi je dao ovu priliku da razvijam nogomet za mlađe generacije, za žene također. Za mene je to izazov, ali se također osjećam sretnim i ponosnim”, dodao je odbacivši kritike na njegov prelazak u Saudijsku Arabiju. “Ja sam jedinstven igrač, za mene je to normalno”.

Nagađa se da će godišnje zarađivati 200 miliona eura

Ronaldo je za Al Nassr potpisao ugovor do juna 2025. godine, a nagađa se kako će zarađivati oko 200 miliona eura po sezoni, prenijela je Hina, pozivajući se na AFP.

Ronaldo je u Rijad doveo veliki tim pomoćnika, pa čak i privatnu zaštitarsku firmu.

Nakon druženja s novinarima, Ronaldo je predstavljen i navijačima koji su ga dočekali ovacijama.

Dolazak Ronalda pozdravio je i trener Al Nassra Rudi Garcia.

“Potpisivanje ugovora s igračem veličine Cristiana Ronalda je izvanredno i doprinosi razvoju saudijskog nogometa”, rekao je Garcia, koji je prethodno vodio Lille, Romu, Marseille i Lyon.

Ronaldo je daleko najveća zvijezda koja je stigla u Saudijsku Arabiju, iako su i drugi nogometni majstori uključujući Georgea Weaha, Pepa Guardiolu i Xavija, također igrali u ovoj zemlji.

Ronaldo je osvojio pet naslova Lige prvaka, naslov prvaka u Italiji sa Juventusom, u Španiji sa Real Madridom i u Engleskoj sa Manchester Unitedom.

U Kataru je postao prvi igrač u historiji koji je postigao gol na pet svjetskih prvenstava.

Izvor: Agencije